Afetlerde Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitici Eğitimi Kursu İstanbul'da Yapıldı.
Afetlerde Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitici Eğitimi Marmara bölgesindeki illerden katılımcılarla gerçekleştirildi.
2018 yılında Türkiye geneli her ilden bir eğitici seçilen Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitici Eğitiminin bu sene daha da geniş bir alana yayılarak toplam 300 katılımcıya ulaşması hedeflenmektedir. Geçtiğimiz yıl verilen eğitim sonucu Türkiye geneli yaklaşık 60.000 MEB personeline 10 saatlik Arama Kurtarma Eğitimi verildi.
Başkanlığımız tarafından İstanbul'da"Afetlerde Arama, Kurtarma ve Tahliye Eğitici Eğitimi Kursu" düzenlendi.
Programın açılışı Başkanlığımız Merkez İSGB Koordinatörü Özkan AVCI, AFADEM Müdürü Caner ALVER ve İstanbul AFAD İl Müdürü tarafından gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarının ardından Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından kursa katılan11 ilden 60 kursiyere eğitim verildi.