Merkez İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi

9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinde Bakanlığımız Faaliyetleri Anlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi´nde, "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği" sloganıyla düzenlenen 9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 06-09 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. 
9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinde Bakanlığımız Faaliyetleri Anlatıldı

Millî Eğitim Bakanlığını temsilen İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Daire Başkanlığımızın katılım sağladığı kongrenin açılışını Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım yaptı.

Başbakan Yıldırım’ın, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (İLO) tespitlerine göre iş kazaları ve meslek hastalıklarının ülkelerin gayri safi hasılasının yüzde 4’üne kadar bir ekonomik değeri oluşturduğunu söyledi.

Yüzde 4´ün önemli bir oran olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ama bir bakımdan da önemi yok. Çünkü insan hayatının bedeli olmaz. Kaybolan malı, serveti yerine getirebiliriz ama kaybettiğimiz canı yerine getiremeyiz. O bakımdan daha dikkatli olmamız lazım. Bütün bu tedbirlere rağmen Uluslararası Çalışma Örgütü’nün, Uluslararası Sağlık Örgütü’nün ve diğer örgütlerin aldığı kararlar, tedbirlere rağmen dünyada halen 2 milyon 300 bin kişi iş kazası yahut da meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Bu hala çok yüksek bir sayıdır." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’nun, açılışta yaptığı konuşmada, bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenlik hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde ekonomik anlamda yetersizlik yaşaması muhtemel işverenlere ve iş yerlerine destekler verdiklerini anlatarak, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında yer alan, 10´dan az çalışanı olan mikro işletmelere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde kullanılmak üzere maddi olarak devlet desteği verdiklerini söyledi.

Öte yandan, çok tehlikeli sınıfta yer alan orta ve büyük ölçekli işletmelere de iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli teşvikleri hayata geçirdiklerini ifade eden Sarıeroğlu, 3 yıl boyunca ölümlü veya sürekli iş görmezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşanmayan iş yerlerinde çalışanların işsizlik sigortası işveren payını, bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere, 3 yıl boyunca yüzde bir oranına düşürdüklerini sözlerine ekledi.

Kongre de oturum başlıklarından biri olan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İSG” konusunda Merkez İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörü Özkan Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı İSG uygulamaları sunumunu gerçekleştirilmiştir.

16-05-201816-05-201816-05-201816-05-201816-05-201816-05-201816-05-201816-05-2018 

Atatürk Bulvarı No 98 Zemin Kat C Blok Bakanlıklar MEB Beşevler Kampüsü J Blok Yenimahalle /Ankara - (0312) 413 3733

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.